Το Κάμπινγκ Παπά Νερό τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του covid-19 με χρήση ασπίδας προσώπου, μασκών, γαντιών και αντισηπτικών από το προσωπικό.
Κατά την είσοδό του στο Κάμπινγκ ο πελάτης συμπληρώνει το έντυπο-ερωτηματολόγιο σε χώρο αναμονής που του υποδεικνύεται εκτός της ρεσεψιόν. Εισέρχεται στη ρεσεψιόν με σειρά προτεραιότητας και τηρώντας φυσική απόσταση 1,5m. και παραλαμβάνει την κάρτα του. Γίνεται θερμομέτρηση από απόσταση. Η τοποθέτηση της σκηνής πρέπει να απέχει τουλάχιστον 5 μέτρα από την είσοδο της και 3 μέτρα πλευρικά από άλλες σκηνές και ο κατασκηνωτής υποχρεούται να συμμορφώνεται στις υποδείξεις χωροθέτησης του προσωπικού.

Ο πελάτης υποχρεούται να ενημερώσει αμέσως την ρεσεψιόν αν παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη Covid-19.

Εάν ένας πελάτης παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη Covid -19 εφαρμόζονται τα παρακάτω: Ενημερώνεται ο αρμόδιος για το περιστατικό συντονιστής του Κάμπινγκ και καλείται αμέσως ο ιατρός του Ιατρείου του Δήμου Αντιπάρου. Ο πελάτης οδηγείται από τον αρμόδιο συντονιστή στο ειδικό δωμάτιο για covid-19 και κατόπιν των οδηγιών του ιατρού μεταφέρεται στο ιατρείο για εξέταση και εργαστηριακό έλεγχο. Αναλόγως των υποδείξεων του εξετάζοντος Ιατρού καλείται το ΕΚΑΒ και ο ασθενής μεταφέρεται με απλή χειρουργική μάσκα στην πλησιέστερη μονάδα υγείας με ταυτόχρονη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Αν υπάρχει συνοδός του ασθενούς καταγράφονται τα στοιχεία του και του χορηγείται απλή χειρουργική μάσκα και γάντια.